top of page

Akademická restaurace na Masarykově koleji v Praze

Návrh se zabývá prostory restaurace a kuchyně Masarykovy koleje v Praze-Dejvicích. Cílem studie bylo vytvoření důstojné akademické restaurace pro ČVUT. Velkolepost hlavního prostoru je podpořena osovým uspořádáním restaurace a dvouramenným ocelovým schodištěm uprostřed prostoru. Nové dispoziční řešení počítá s omezením zázemí pro zaměstnance a v části naddimenzované kuchyně s vytvořením salónku a pivnice, které mají vlastní vstup a můžou tak fungovat samostatně. V hale je vytvořená druhá úroveň vyvěšením z železobetonové konstrukce. Těžištěm restaurace je však ústřední jídelní bar, kde také probíhá příprava pokrmů. Svítidla jsou navržena tak, aby podporovala industriálního vzezření hlavního prostoru. Podlahy jsou bílé lité, v místech pod galerií přecházejí v bílý koberec. Stěny jsou provedeny v benátském štuku; tvoří tak kontrast s bíle omítnutými sloupy. Barevným akcentem je obložení baru kamennou dýhou v jantarové barvě a především čalounění nábytku. Atmosféru restaurace dotváří velkoformátové obrazy v bočních lodích.

Adresa: Thákurova, Praha
Studie: 01/2016
Školní projekt: ateliér interiéru
Vedoucí ateliéru: Vladimír Gleich
Autor: David Starý

 

bottom of page